RELAXATIE THERAPIE

Soms zijn er periodes in ons leven dat we het evenwicht wat kwijt raken: we werken te hard zonder de tijd te nemen voor de nodige rust, we moeten complexe problemen oplossen, we hebben een verlies meegemaakt… De gedachten malen maar door, en op een moment wordt het te veel. Als je een burnout ervaart, of voelt dat je richting een burnout gaat, of gewoon  moeite hebt met je te ontspannen, kan relaxatietherapie je helpen om je evenwicht terug te vinden.

Relaxatietherapie bevat een brede waaier aan technieken,

Relaxatietherapie bevat een brede waaier aan technieken, zoals 

ademhalingsoefeningen om het parasympathische zenuwstelsel te activeren (met andere woorden: tot rust te komen) en de energie in balans te brengen (niet te veel, niet te weinig) 

restoratieve yoga: trage beweging en compleet gesteunde houdingen helpen om het lichaam en geest beter te laten communiceren, en via het lichaam de geest ook tot rust te brengen. De nodige steun wordt gegeven door speciale kussens. 

meditatie en visualisatie: door een specifieke aandachtsfocus trainen we de geest om gedachten, en de hechting aan gedachten los te laten  

autogene training: ontspanningsoefening die in de dagelijkse routine veel kan helpen om tot rust te komen of makkelijker in slaap te vallen, vooral met regelmatige practice.  

Soms heb je lichamelijke beperkingen en energieblokkades. Die worden in kaart gebracht en de houdingen en bewegingen worden aangepast op jouw maat. Soms is er een specifieke behandeling nodig, bijvoorbeeld als je pijn hebt in je schoudergordel door structureel onevenwicht en zwakke rugspieren, zullen we de kernspieren versterken en blockages losmaken door stretching. In een los en pijnloos lichaam kan je geestelijk ook makkelijker tot rust komen.  

De sessies worden volledig aangepast aan je specifieke noden om je evenwicht terug te vinden. Het doel is dat je kan leren om deze technieken zelf te oefenen en toe te passen in je dagelijkse leven. 

Yogatone - Life is a balance of holding and letting go

Om een afspraak te maken klik hier

Prijs: 55€ per sessie

Adres: Kerkstraat 48, 1742 Ternat. 

Bij het Medisch Centrum Ternat staat een multi-disciplinaire team klaar om jou te helpen om te genezen van burnout en depressie. Meer info vind je hier

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.