Restoratieve yoga / relaxatie therapie

Soms zijn er periodes in ons leven dat we het evenwicht wat kwijt raken: we werken te hard zonder de tijd te nemen voor de nodige rust, we moeten complexe problemen oplossen, we hebben een verlies meegemaakt… De gedachten malen maar door, en op een moment wordt het te veel. Als je een burnout ervaart, of voelt dat je richting een burnout gaat, of gewoon moeite hebt met je te ontspannen, kan relaxatietherapie je helpen om je evenwicht terug te vinden.

Relaxatietherapie bevat een brede waaier aan technieken,

Relaxatietherapie bevat een brede waaier aan technieken, zoals

Ademhalingsoefeningen om het parasympathische zenuwstelsel te activeren (met andere woorden: tot rust te komen). In geval van dysfunctionele adem (borstkas ademhaling,  ademen door de mond, reverse ademhaling enz), leren om de ademhalingsgewoontes aan te passen.

Restoratieve yoga: trage bewuste beweging en compleet gesteunde houdingen helpen om het lichaam en geest beter te laten communiceren en tot rust te brengen. De nodige steun wordt gegeven door yoga bolsters, blokken, handdoeken en dekens, zodat de spieren volledig kunnen ontspannen.

Yoga nidra: bewustzijn tussen waken en slapen, een innerlijke reis van zelfbewustheid van het lichaam, gedachten en emoties, die helpt om te relativeren en diepliggende stress los te laten.

– Meditatie: door een specifieke aandachtsfocus trainen we de geest om gedachten en emoties waar te nemen en los te laten

Autogene training: ontspanningsoefening die in de dagelijkse routine kan helpen om tot rust te komen of makkelijker in slaap te vallen, vooral met regelmatige practice.

Soms heb je lichamelijke beperkingen (bvb hernias of een frozen shoulder). Die worden in kaart gebracht en de houdingen en bewegingen worden aangepast op jouw maat. Soms is er een specifieke behandeling nodig, bijvoorbeeld als je pijn hebt in je schoudergordel door structureel onevenwicht en zwakke rugspieren, zullen we de kernspieren versterken en blockages losmaken door stretching. We werken altijd zonder pijn. In een los en pijnloos lichaam kan je geestelijk ook makkelijker tot rust komen.

De sessies worden volledig aangepast aan je specifieke noden om je evenwicht terug te vinden. Het doel is dat je kan leren om deze technieken zelf te oefenen en toe te passen in je dagelijkse leven.

Yogatone - Life is a balance of holding and letting go

Om een afspraak te maken klik hier.

Adres: Medisch Centrum Ternat, Kerkstraat 48, 1742 Ternat

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.