Erkende Yogatherapeut

Over mezelf

Hallo daar, leuk je te ontmoeten! Ik ben Monika, yogatherapeut en yogadocent, met interesse en passie voor veel meer dan wat in een dag past. Zin om continu te leren en te groeien.

In heel mijn leven ben ik gefascineerd geweest door het menselijk lichaam. Als kind wilde ik dokter worden. Toen ik een tiener was, moest ik studiekeuzes maken, en ik week af van wat vroeger zo vanzelfsprekend leek en kwam uit bij een master economie. Ik heb jarenlang bij grote multinationals gewerkt als manager strategische marketing. Ik genoot van wat ik deed, vooral als het om inzichten ging. Inzichten over de mens, denkpatronen en hoe dit vertaald kan worden naar iets dat het verschil maakt.

Toen ik expat was in Zuid-Afrika, reed ik  op een ochtend naar mijn werk toen een jongeman me bij een stoplicht een flyer overhandigde. Meestal deed ik mijn raam niet open (dit was in Johannesburg), maar om de één of andere reden deed ik dat toen wel. Het ging over een yoga studio. Ik had nog nooit yoga gedaan, maar de studio was vlakbij mijn huis, dus ik besloot het te proberen. 

Ik had vanaf het eerste moment een wow-gevoel. Yoga hielp me om me beter te voelen, Ik kon beter omgaan met de dagelijkse stress van een zeer zware werklast. Op een paar maanden tijd deed ik mijn eerste lerarenopleiding.

Ik gaf een paar jaar avond yogalessen naast mijn werk, toen ik eindelijk de grote sprong waagde. In 2020 heb ik mijn baan opgezegd om relaxatietherapeut te worden, en ben ik tegelijkertijd yogatherapie gaan studeren. Het was een serieuze tijdsinvestering van twee en half jaar. Maar wat ik studeerde was zo fascinerend, ik wou gewoon blijven leren. Naast mijn studie gaf ik begeleiding aan mensen met burn-out. 

Nu als erkende yogatherapeut kan ik mensen helpen om zich beter te voelen – op een van de meest lonende manieren die ik me kan voorstellen. Als klanten dankbaar zijn omdat ze minder pijn hebben, wel meer energie en meer hoop, zich rustiger voelen, beter slapen, geeft dit een fantastisch gevoel van voldoening.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.