Erkende Yogatherapeut

Yogatherapie in groep

Yogatherapie in groepsverband is anders dan reguliere yogalessen. Bij een  yogales is de groep over het algemeen groter. Deze is dan ook meer geschikt  voor mensen met een  vrij goede gezondheid, met  goede mobiliteit, en heeft als doel te genieten van de beweging en de innerlijke rust. Yoga groepstherapie is voor mensen  met een gezondheidsprobleem waardoor ze niet naar een reguliere les kunnen gaan – hetzij vanwege verminderde mobiliteit, pijn of gebrek aan energie. Als mensen het gevoel hebben “dit is niets voor mij, ik kan veel van de houdingen niet doen, iedereen is beter dan ik”, dan kan yogatherapie in een kleine groep een goede oplossing zijn.

Je kan bij de volgende groepen aansluiten (binnenkort starten we met meer sessies):

VOLZET

Voor mensen met structurele klachten: rug-, nek-, schouder- of kniepijn, die gewone yogalessen niet kunnen volgen of liever in een kleine groep meenemen. Groep van max. 6 deelnemers. 

Wat houdt de les in: Aangepaste, veilige hatha yoga. Kern sterkte, been sterkte, lengte en integriteit van de wervelkolom, stretching, evenwicht, interoceptie, relaxatie. 

Wanneer: op woensdag 09.00 – 10.15.
Huidige reeks: mei 8, 15, 22, 29, jun 5, 12, 19, 26.  

Waar: Touch of Flow, Kattestraat 63, Wambeek

Abonnement:
Reeks: 168 euro (8 lessen).
Prijs per les: 25 euro.  

De prijzen zijn inclusief gebruik van hoge qualiteit yoga props – matten, rechthoekige en cylinder bolsters, meditatie kussens, blokken, riemen zijn aanwezig. Breng aub twee grote handdoeken en een dekentje mee voor je eigen comfort.

Voor mensen met chronische stress, vermoeidheid, burnout, CVS, spierziekte, auto-immuunziekte, fibromyalgie. Ook voor mensen die al een solide bewegingsroutine hebben, maar moeite hebben om rust te vinden. Groep van max. 6 deelnemers

Wat houdt de les in: Diepe ontspanning in restoratieve yoga houdingen met interoceptieve relaxatie. Yoga nidra of “bewuste slaap”: begeleide relaxatie oefening die je in een staat tussen waken en slapen brengt. Meer over restoratieve yoga vind je hier.  

Wanneer: op woensdag 10.30 – 11.45

Huidige reeks: mei 8, 15, 22, 29, jun 5, 12, 19, 26.  

Waar: Touch of Flow, Kattestraat 63, Wambeek

Abonnement:
Reeks: 168 euro (8 lessen).
Prijs per les: 25 euro.  

De prijzen zijn inclusief gebruik van hoge qualiteit yoga props – matten, bolsters, meditatie kussens, blokken, riemen zijn aanwezig. Breng aub twee grote handdoeken en een dekentje mee voor je eigen comfort.

Voor borstkankerpatiënten – vrouwen alsook mannen. Voor, tijdens of na de behandelingen. Groep van max. 5 deelnemers. 

Wat houdt de les in: Yogahoudingen aangepast voor borstkanker, met aandacht voor veiligheid na de operatie en vermoeidheid gerelateerd aan kanker. Ademhalingsoefeningen om het zenuwstelsel te kalmeren en DIBH (Deep Inspiration Breath Hold) om het hart te beschermen tijdens bestralingstherapie. Lichaamsbewustheid, zelfcompassie en rust vinden zijn integrale onderdelen van de yogales. Technieken zijn inbegrepen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren. 

Wanneer: op dinsdagen 09.00 – 10.15.
Doorlopend, behalve op schoolvakanties. 

Waar: Touch of Flow Praktijk, Kattestraat 63, Wambeek 

Abonnement voor de reeks: Prijs per les: 25 euro.  5-beurtenkaart: 115 euro. 

De prijzen zijn inclusief gebruik van hoge qualiteit yoga props – matten, bolsters, meditatie kussens, blokken, riemen zijn aanwezig. Breng aub twee grote handdoeken en een dekentje mee voor je eigen comfort.

Een intakegesprek is aangeraden, en in geval van ernstige aandoeningen (bvb hernia, poly-artrose, auto-immuunziekte, degeneratieve spierziekte, enz.) noodzakelijk. Tijdens het holistisch intakegesprek bespreken we in detail alle klachten, zowel fysiek als mentaal, om een volledig beeld te krijgen. Deze sessie is individueel, en duurt 60-90 minuten. Deze wordt opgevolgd door een tweede individuele sessie van fysieke evaluatie en ademhalingsproef –  deze sessie duurt 90 minuten. Deze sessies geven jou en mezelf als therapeut belangrijke inzichten die dan in de toekomstige sessies meegenomen kunnen worden. We identificeren de aandachtspunten, therapeutische focus en contraindicaties, en je ontvangt een startset van oefeningen. 

Intakegesprek (60-90 minuten): 30 euro
Fysieke intake & ademhalingsproef (90 minuten): 95 euro

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.