Erkende Yogatherapeut

Hatha yoga groepslessen in Ternat

Hatha yoga

Elke dinsdag van 20.30. 

Op dinsdagavond is deze Hatha yogales zo dierbaar voor mij omdat dit is hoe ik bijna 10 jaar geleden begon met het geven van yogalessen.

Dit is een pure, gebalanceerde hatha. Gebalanceerd in zijn asana’s (yoga-houdingen), die zowel vloeiendheid als stilte bieden, opheffen en gronden, soms uitdagend maar tegen het einde diep ontspannend. De focus ligt op het opbouwen van de integriteit van het lichaam: je wordt sterker en flexibeler. Je beweging en je ademhaling zullen synchroniseren. We gebruiken ook pranayama’s (ademwerk) verweven in de flow en die je helpen om functioneler en bewuster te ademen. Je leert je aandacht naar binnen te brengen en beter bewust te zijn van lichaamssensaties. Je zult jezelf volledig aanwezig vinden in het hier en nu. Aan het einde van de les doen we een geleide ontspanning, die je in een staat van diepe kalmte kan brengen. Mijn studenten zeggen regelmatig dat dinsdagavond de avond is waarop ze het beste slapen…

Als je nog nooit yoga hebt gedaan, geen probleem, deze les is toegankelijk voor de meeste mensen. Het maakt niet uit hoe sterk of flexibel je bent, je kunt het op je eigen tempo opbouwen. Ik bied variaties aan op de houdingen en probeer zoveel mogelijk te personaliseren binnen een groepsomgeving. Er is geen perfectie en je hoeft nooit een houding perfect uit te voeren – de houding moet voor jou werken. Met mijn achtergrond als yogatherapeut doe ik mijn best om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft. De lessen zijn geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

Als je pijn of letsel hebt, is de kans groot dat je nog steeds kunt deelnemen. Bel me alsjeblieft vooraf zodat we kunnen evalueren. Soms doen we één of twee privésessies waarbij je de aandachtspunten, contra-indicaties en benodigde aanpassingen leert. Verschillende mensen in deze les hebben dit pad bewandeld, waarbij ze hebben geleerd hoe ze hun eigen aanpassingen kunnen maken – een kennis die ook buiten de les zeer waardevol is.

Als je een ernstig letsel hebt zoals een acute hernia, pijnlijke artrose, een beroerte of ongecontroleerde hoge bloeddruk, kan yoga nog steeds wonderen doen in je herstel – maar in dat geval is individuele yogatherapie zeker meer geschikt en veiliger.

Praktische tips:

Het wordt aangeraden om niet te eten en drinken gedurende 2 uren voor de les– de asanas werken namelijk ook op je maag.

Draag comfortabele, sportieve kledij. Je kan een deken klaarleggen voor de relaxatie.

Sokken en schoenen zijn niet nodig voor yoga. Breng aub je eigen matje. 

Het is niet nodig om te reserveren, maar gelieve een paar minuten voor de les aanwezig te zijn.

Hatha yoga groupslessen

Sportcentrum Ternat – Danszaal,   Van Cauweleartstraat 40, 1740 Ternat

Dinsdag van 20.30 tot 21.40

Prijs: Drop-in 12€, 10-beurtenkaart 100 € (zonder vervaldatum), proefles gratis

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.